maandag 10 augustus 2015

Boudica!

Foto Tino Lammers


In het jaar 60 na Chr. is heel Brittania bezet door soldaten van Keizer Nero. Heel Brittania? Nee, één vrouw bleef moedig weerstand bieden aan de binnendringers en maakte het leven van de Romeinen in de omringende legerplaatsen onmogelijk. Zij en haar stam - de Eceni - wonnen veldslagen, brandden steden plat en deden Nero sidderen bij het horen van haar naam: Boudica!
Hoewel zij werd gesteund door alle stammen in Brittania ging zij uiteindelijk jammerlijk ten onder. De Romeinse soldaten, zwaar in de minderheid, waren goed georganiseerd en versloegen de woest hakkende, maar tamelijk ongeregelde krijgers met slim bedachte formaties.

Foto Hans Splinter

Arthur, Thidder en ik werkten mee aan een prachtig, met fakkels verlicht en met life muziek ondersteund spektakel in de arena van Archeon, waarin het levensverhaal van Boudica verteld werd. Een onvergetelijk ervaring! 
Arthur mocht een hoofd afhakken, ik mocht mijn man vergiftigen en Thidder was de heerser over het vuur - wat kun je nog meer wensen in je vakantie?!


Foto Hans Splinter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten