Tegenwoordig komt ons eten van over de hele wereld. Dat was
vroeger anders. De eerste boeren zorgden voor zichzelf en haalden hun eten van
het land rond hun boerderij. Toen mensen ook ander werk gingen doen, werden de
taken verdeeld. Sommigen zorgden voor het eten, anderen zorgden voor de
extra’s: ze bewerkten metaal of maakten aardewerk. Uiteindelijk was de
opbrengst van het land zo toegenomen dat er voedsel overbleef om te verhandelen.
Zo kon de afstand tussen ambachtslieden
en voedselproducenten groeien en ontstond er geleidelijk een scheiding tussen stad en platteland. De
boeren zorgden voor het voedsel van de stedelingen, de ambachtslieden voor de
extra’s van de boer. De afstand tussen producent en consument nam daarbij
zowel fysiek als gevoelsmatig langzaam
toe.
Onze nieuwe tentoonstelling neemt je mee terug in de tijd om te zien hoe dat nu allemaal zo gekomen is. Maar hij werpt ook alvast een blik op de toekomst en laat zien hoe boeren ervoor zullen blijven zorgen dat we allemaal genoeg te eten hebben!
Wil je een kijkje nemen? Klik hiernaast op de link voor de actuele standplaats en bezoektijden van de tentoonstelling!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten